Ditt semesterhus i Dalsland

Semester i Sverige 2017

Ska man semestra i Sverige är det nu hög tid att boka sitt semesterhus. Vår Dalslandsstuga har i skrivande stund bara 5 bokningsbara veckor kvar. Läs mer om att hyra vår stuga i Dalsland under sommaren 2017.

Vad ska man göra på sin semester i Dalsland sommaren 2017? Ekoturismen är stor i Dalsland. Och Dalsland har mycket natur att visa upp och som är lätt tillgänglig.

Fiske och äventyr

Semester i Sverige 2017Vill man njuta lite av lugnet och naturen på sin semester är Dalsland helt perfekt. Dalsland har mängder av vandringsleder, nationalparker och sjöar. Dessutom är många sjöar i Dalsland en del av Dalslands kanal. Vill man få lite uppstyrt äventyr kommer här några tips.

Dalslandsaktiviteter är ett företag som erbjuder äventyr för både stor och små. Åk linbana över trädtopparna, gå på guidad vandring, klättra i berg, hästturer ute i naturen med guide, samt bäversafari och älgpark är ett axplock av deras utbud.

Sportfishing Dalsland erbjuder båtuthyrning och egna guidade fisketurer ute på Vänern.

Dalsland Moose Ranch har en stor skogspark med tama älgar och kan ge en älgsafari som låter besökaren komma väldigt nära inpå djuren.

Event och aktiviteter

Akvedukten i Håverud, Dalslands kanal. Foto: Jan Krutisch, Hamburg, Germany (CC BY-SA 2.0)Under sommaren sprudlar Dalsland av aktiviteter och event för alla. Industri, hantverk, konst, musik och mat är något man hittar överallt.

Åmåls Blues Fest, som äger rum i början på juli, är en festival med besökare och artister från hela världen. Årets festival är den 26:e i raden.

Akvedukten i Håverud som byggdes under mitten på 1800-talet är Dalslands största turistattraktion och besöks av flera hundratusentals besökare varje år. Det är av många klassat som ett byggtekniskt underverk.

Glupsk på Dalsland är ett event som knyter ihop mat med det kulturella. Under två dagar bjuds det på mat, musik och konst.

Dalsland Kanot Maraton är en kanottävling för både elit och motionär. Tävlingen sträcker sig genom fyra sjöar i Dalsland som ingår i kanalsystemet Dalslands kanal.

Golfsemester

Semester i Sverige 2017För golfaren är Dalsland ett landskap med närhet till massor med fina golfbanor. Forsbacka Golfklubb, som bara ligger några kilometer från vår stuga, är rankad av Golf Digest som en av Sveriges 50 bästa golfbanor.

Några andra golfbanor i närheten av vår stuga är exempelvis Billeruds Golfklubb, Melleruds Golfklubb och Årjängs Golfklubb. Läs mer om hur man får en bra golfsemester med Dalslandsstuga.

Kanotsemester hos Dalslandstuga