Ditt semesterhus i Dalsland

Njut av Dalslands natur under din semester hos oss

När du hyr en stuga i Dalsland har du lugnet och en underbar natur alldeles intill husknuten. Hyr du vår Dalslandsstuga har du nära tillgång till vandringsleder, cykelleder, och möjlighet till kanot- eller dressinutflykter.

Njut av Dalslands natur under din semester hos oss

Vandringssemester i Dalsland

I Dalsland finns det vandringsleder för dagsturer och längre turer med övernattning. Intill vår stuga går Storspåret, som sträcker sig mellan Edsleskogs kyrka och Åmål (ca 20 km). Storspåret ansluter med Pilgrimsleden som sträcker sig mellan Vänersborg via Holms kyrka i Mellerud vidare mot Edsleskogs kyrka (ca 100 km).

I Tresticklans nationalpark finns flera leder att vandra bland annat Tresticklaleden (ca 8 km) som är en rundslinga som leder upp till parkens högsta punkt (275 m.ö.h.) med vacker utsikt. Man kan också vandra vidare in i Norge via Halleleden.

Vid Kroppefjäll finns ett flertal leder för mindre och längre dagsturer. En av de mer kända är Karl XII:s led, som ska vara den väg som Karl XII och hans karoliner ska ha färdats på sin väg mot slaget vid Fredrikstens fästning i Norge. Leden sträcker sig mellan Järbo och Dals-Rostock (ca 15 km).

Njut av Dalslands natur under din semester hos oss

Cykelsemester i Dalsland

Dalslandsleden är en markerad cykelled i Dalsland och har en total sträcka på 360 kilometer och är en del av den större Sverigeleden. Leden tar dig runt hela Dalsland och passerar bland annat genom Vänersborg, Mellerud, Håverud, Dals Långed, Åmål, Bengtsfors, Ed och Färgelanda. Väglaget på Dalslandsleden är i huvudsak asfalt och vägstandarden är bra. Bitvis går leden på trafikerad väg.

Några sevärdheter du har möjlighet att stanna till vid på din cykeltur är bland annat utsikten från Sörknatten, Trestiklans nationalpark, Akvedukten vid Håverud och Dalslands kanal.

Njut av Dalslands natur under din semester hos oss

Semester via kanal och räls

I Dalsland finns många möjligheter att kombinera sina utflykter. Paddla kanot åt ena hållet och trampa dressin tillbaka. Bara några minuter bort från stugan hittar man Daltrail, där man kan hyra både kanoter och dressin för kortare och längre turer.

Vill man njuta lite extra kan man ta en dagstur mellan Bengtsfors och Håverud på Dalslands kanal med en av kanalbåtarna och åk rälsbussen tillbaka. Under resan kan man njuta av god mat ombord och den fina utsikten längs kanalen.

 

Utgå i från vår Dalslandsstuga på din cykelsemester i Dalsland