Ditt semesterhus i Dalsland

Jul i Dalsland 2016

Jul i Dalsland 2016 - Dalslandsstuga

Nu är det den där tiden på året igen. När det är mörkt och kallt. Men ändå är det en tid då städer och stadskärnor lyser upp i mörkret med mysig belysning och härlig atmosfär. I Dalsland är det inget undantag. Julen i Dalsland är redan i full gång med massor av marknader och event. Här följer en liten sammanställning av utbudet under veckorna fram till jul i Dalsland.

Jul på Halmens hus

Den 26 november öppnar Halmens hus sin utställningshall och förvandlar den till en stor julbutik.

Tomteparad i Brålanda

Den 3 december är det dags för Brålandas Tomteparad, som är inne på sitt 64:e år nu, och är ett event som lockar runt 10000 besökare till Brålanda för att se på hundratals tomtar och julekipage.

Julmarknad på Dalslands Center

Den 26-27 november anordnar Dalslands Center en julmarknad med närproducerat, hembakt och hantverk från trakten.

Julbord i Dalsland

Självklart finns det en massor med ställen i Dalsland där man kan avnjuta ett härligt julbord. Här är några ställen du kan äta julbord i Dalsland: Åmåls Stadshotell i Åmål, Rosselmagasinet i Bengtsfors, Baldersnäs, Falkholts Dalslandskrog, First Hotel i Bengtsfors, Norebyns Café & Camping, Steneby Grytan, Dalslands Gästgiveri i Ånimskog, Tössestugan i Tösse

Mer julmys i Dalsland

Det finns många andra julevent i Dalsland under december. Några av dem är: Julshow på Vikenborg, Julscen på Solsidan i Åmål, Adventsmusik med Not Quite Vokalensemble och Cantus Gillberga i Tösse, Julstämning på Hantverksmagasinet, Julmarknad i Färgelanda, Julmarknad i Fengersfors och Julmarknad i Mellerud.

Jul i Dalsland 2016 - Dalslandsstuga